The great discovery

Afgelopen zaterdagavond stond in de bibliotheek het ‘Kidzmas’ gepland, een groots opgezette viering van 17.00-20.00, met echte rendieren, sneeuw, activiteiten voor de kinderen en een beroemd auteur van kinderboeken die pop-up boeken maakt, iets wat hij kwam demonstreren en uitdelen aan de aanwezigen. Het was het eerste jaar dat dit georganiseerd werd en er werd gerekend op ongeveer 500 bezoekers. Maar bijna 4000 mensen kwamen er op af en zo stonden we in een ellenlange rij te wachten om binnen te mogen, iets waar we om 19.00 maar de brui aan gaven omdat het binnen een totale chaos was. De gezichten van de mensen die naar buiten kwamen spraken boekdelen! Dat hebben we dus maar laten schieten. We vonden het wel jammer, want ten eerste leek het ons erg leuk en ten tweede hadden we het met Alex al de hele week over deze speciale avond gehad, die dus uiteindelijk in het water viel. Het arme kind snapte er niks van en was teleurgesteld.

Druk bezig in het Discovery Place
Om het fiasco van zaterdag te compenseren, zijn we op zondag naar Charlotte gereden, waar we een half jaar geleden voor het eerst de Discovery Place ontdekten. Dit fantastische ‘kindermuseum’ biedt een groot scala aan interessante activiteiten die een wetenschappelijke achtergrond hebben en het is leuk voor kinderen maar ook hun ouders. Tot bijna sluitingstijd hebben we er een geweldige middag gehad. Nova ook, want die kroop en liep overal vrolijk rond en bekeek alles eens mooi op haar eigen manier. Bovendien amuseerde ze zich prima met de vele experimenten, waar ze meestal hartelijk om moest lachen. Wat haar betreft is het al snel goed, zo lang ze maar de gelegenheid krijgt om flink te bewegen. Dit lijkt ons ook een leuke bestemming om samen met de opa’s en oma’s te doen!

http://www.youtube-nocookie.com/embed/a0-4IMDCWOo?rel=0

http://www.youtube-nocookie.com/embed/IgoWPEZtjRI?rel=0

Er was overigens ook een exhibitie over mummies, iets wat op Alex veel indruk maakte en waar hij veel over te vertellen had. Maar die uitspraken staan in de eerstvolgende editie van Peuterpraat.

Eén gedachte over “The great discovery”

  1. Nova ontwikkelt zeer snel, je hebt twee bijzondere kinderen, het is om trots op te zijn. Ook al doen ze niet altijd wat je verwacht.
    We hebben weer genoten van de filmpjes, zijn we er toch een klein beetje bij,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s