Tot je ellebogen

Vandaag hebben we even geprofiteerd van het mooie weer. Gisteren was het warm maar nat en morgen duikt de temperatuur weer omlaag en krijgen we misschien (natte) sneeuw, dus dan komen we waarschijnlijk ook niet buiten. Vanmiddag was het goed weer voor een projectje dat ik al een tijdje wilde doen: scheerschuim spelen.

Knoeien… wat is er nu leuker dan dat?

Het idee is heel simpel: spuit een berg scheerschuim op een tafel en laat de kids hun gang gaan. Zo gezegd, zo gedaan en wat een verrassing: ze vonden het prachtig. Het schuim was zo lekker zacht, het rook lekker en je kon er van alles mee maken. Het is een idee dat ik op de school van Nova geleerd heb. Blijkbaar doen juffen dit vaak aan het eind van de dag omdat het de tafels zo fijn schoonmaakt. En ik moet zeggen, de tafel van Alex en Nova die ik voor deze activiteit gebruikt heb, is er mooi van opgeknapt!

Zoals te verwachten was, werd het een grote bende en kon ik de kinderen amper terugvinden onder de zeep, maar ze hebben er lol in gehad en dat is het belangrijkste. Voor de kosten hoef je het niet te laten, het heeft ongeveer 50 dollarcent gekost. Maar het vergt wel enige inspanning met opruimen…. kleertjes uit, tafel afsoppen en kinderen in bad, want het schuim zat tot in hun haren!

Eén gedachte over “Tot je ellebogen”

  1. Zo leer je nog eens wat op school, een goed idee om de tafels schoon te maken. Rob scheert zich tegenwoordig zeker elektrisch nu de kinderen de scheerschuim voor andere doeleinden gebruiken?
    Met overtuiging en grote concentratie wordt er hard gekneed met het witte schuim. Nova ziet er met haar staartjes erg wijs uit, het staat er erg leuk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s