MONSTER JAM!

Zelfgemaakte Higher Education

Na het bezoek aan de Monster Jam vorig jaar is de voorliefde voor monstertrucks en hun capriolen bij Alex nog steeds hevig aanwezig. Inmiddels heeft hij al een stevige collectie monstertrucks verzameld, en deze wordt regelmatig voor de dag gehaald om mee te spelen. Toen de aankondigingen voor de nieuwe Monster Jam laat vorig jaar in het nieuws kwamen, was er natuurlijk geen houden aan. We moesten weer naar de Monster Jam!

VROEM! Een Wheelie.

Voor de mensen die niet vertrouwd zijn met het idioom:  monstertrucks zijn auto’s met zware motoren en gigantische wielen.  Monster Jams zijn bijeenkomsten waarin de monstertrucks met elkaar strijden over wie het beste kan springen, het hardst kan rijden, en wie de meeste en beste stunts kan uitvoeren binnen een minuut. Monstertrucks hebben een naam, meestal binnen de categorieen van roofdieren (Prowler, Predator, Monster Mutt, Crushstation), constructie en destructie (Devastator, Wrecking Crew, Stone Crusher), en superhelden (Captain America, Man of Steel, Wolverine, Iron Man).

Op zaterdag gingen Alex en zijn vriendje Luke, de zoon van mijn collega Philip, samen met de vaders richting de Monster Jam arena in Greenville. Onderweg werd de gehoorbescherming alvast opgezet om in de stemming te komen, en er werd voluit gegrapt en gegrold over wat er achter ons aanzat (dinosauriers, politie, vloedgolven, etc.). Nadat we een parkeerplaats hadden gevonden en in de BSWA onze plaats hadden gevonden, ging het spektakel al snel van start. Net zoals bij alle “sport”-activiteiten werd aandacht besteed aan de veteranen, de strijdkrachten en de hulpdiensten. Daarna werd het volkslied gezongen door een van de lokale bekendheden.

Na deze formaliteiten was het tijd voor de monstertrucks. Deze keer waren Prowler, Predator, Samson, Iron Warrior, Wolverine, Higher Education en Grave Digger aanwezig. De laatste twee zijn de favorieten van Alex! Higher Education is een zwaar gemotoriseerde schoolbus en Grave Digger is een van de grondleggers van het genre. Er werder wedstrijden gehouden in de categorieen Wheelies (een sprong over een aantal crush cars), Racing (twee trucks die om het snelst over een aantal crush cars heen rijden) en Free Style (elke truck krijgt een minuut om zoveel mogelijk stunts uit te voeren). Grave Digger was in deze Monster Jam in alle drie evenementen het beste, hoewel Higher Education in de Free Style zeer dichtbij kwam; Grave Digger won hier om technische redenen, niet op punten.

Tussen de monstertrucks door waren er nog wedstrijdjes van twee teams op quads en stuntmotoren. De twee quad-teams waren zogenaamd van North Carolina en South Carolina en er werd zeer zwaar op gehamerd dat ze met elkaar ruzie aan het maken waren. De mannen waren niet zo’n goede acteurs en hun accent gaf nu ook niet direct het beeld dat ze uit de twee Zuidelijke staten kwamen :-). De motoren reden hard een helling op en de berijders voerden in hun vlucht allerlei capriolen uit met als toppunt de salto-achterover.

Higher Education na de crash

Na ongeveer twee-en-een-half uur was de show voorbij en moesten Alex en Luke met tegenzin weer terug naar de auto om naar huis te gaan. De show was veel te snel voorbij gegaan! Gelukkig konden ze onderweg nog napraten over alle monstertrucks, en konden ze weer fantaseren over de monsters en natuurrampen die ons achtervolgden op weg naar huis. Terug thuis werden alle monstertrucks voor de dag gehaald en werd de show nog een keer opgevoerd.

De laatste mededeling bij de show: volgend jaar komen de monstertrucks weer terug…

Eén gedachte over “MONSTER JAM!”

  1. Wij kunnen ons goed voorstellen welke favorieten Alex heeft. Het ziet er spectaculair uit, daar wil iedere jongen wel naar toe. Ik denk dat de kaartjes voor volgend jaar al weer zijn besteld.
    Jammer dat ze maar eens per jaar komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s