Een hondenleven

In Amerika wil iedereen graag beroemd worden en proberen veel mensen hun ’15 minutes of fame’ te halen. Zo nu en dan is er iemand die vanuit het niets een grote ster wordt en op alle nieuwszenders aandacht aan zich besteed ziet. De grote ster van dit moment is Uno.

Uno? Is dat zo iemand die alleen bekend wil zijn op basis van een voornaam, zoals Madonna, Fergie of Cher? Welnee! Uno is een Beagle! Een hond dus. De Westminster Kennel Club kiest elk jaar de mooiste hond in een live op televisie uitgezonden wedstrijd en gisteravond was de 100ste editie van dit feest voor hondenfokkers.

Hoera voor Uno!

Uno was bij voorbaat een heuse ‘underdog’. Hoewel Beagles als ras erg populair zijn in de VS, had er nog nooit een deze prestigieuze wedstrijd gewonnen. De competitie was enorm; Uno moest het in de finale opnemen tegen twee poedels, een Sealyham terrier, een Weimaraner, een Australische herder en een Akita. Maar onder luid gejuich werd Uno dan toch als grote overwinnaar gekozen.

Wij verbazen ons dagelijks over de onderwerpen die hier het landelijke nieuws halen. De faam en glorie die een hond ten deel kunnen vallen behoren daar ook toe, om van een live-uitzending van een hondenshow op tv nog maar te zwijgen. Nadat Uno tot winnaar was uitgeroepen, kwamen er hordes reporters op hem en zijn begeleidende team afgerend. De hond had het snel gezien en begon op de toegestoken microfoons te knabbelen. Tja, wij hadden het niet beter kunnen zeggen.

3 gedachten over “Een hondenleven”

  1. Als iedereen in de USA beroemd wil worden zal ik ook eens ’n poging wagen. 13 april lijkt me een geschikte dag. Een grapje op de luchthaven van Atlanta moet denk ik wel lukken. Waarschuw de pers maar alvast, dan kunnen ze dit misschien live uitzenden.

    Like

  2. Wist je dat Snoopy, de hond uit de strip Peanuts en getekend door Charles M. Schulz, een Beagle is? Je kan het goed zien wanneer je de oudste stripjes van de reeks leest. Misschien daardoor dat het ras zo populair is in de VS.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s