Op weg naar het weekend

Op donderdagavond halen we Chrétien weer op van het vliegveld in Greenville. Zijn vliegtuig is een beetje vertraagd, dus we nuttigen op het vliegveld een ondrinkbare kop koffie met een peach cobbler, die gelukkig wel lekker is.
Samen met de ‘buit’ trekken we terug naar Boiling Springs. Overdag heb ik al een flinke pan nasi gemaakt zodat we zonder dralen aan tafel kunnen.

Een Jezus t-shirtNa het eten rijden we nog even naar Wal-Mart. Chrétien heeft sinds hij in de VS is alleen nog maar vrij koud weer gehad en daar had zijn koffer niet op gerekend. Bij Wal-Mart koopt hij een lekker foute trui voor 6 dollar en een t-shirt voor 5 dollar. Kijk, zo kun je nog eens winkelen! Ik kan zelf geen ‘nee’ zeggen tegen een leuk shirtje (een babydoll), dus mijn dag is ook weer goed. We vermaken ons nog even met de ‘I love Jesus’ t-shirts die er volop hangen. ’s Avonds kijken we naar het nepworstelen op tv en houden het dan voor gezien.

Op vrijdagmorgen moet Rob werken, dus we laten Chrétien uitslapen. Als hij uit bed is en zijn ontbijtje verorberd heeft, lopen we een eindje door de Sterling Estates. Een trui is niet nodig: de zon laat zich uitbundig zien. Niet ver bij ons huis vandaan wordt er driftig gebouwd. We staan even te kijken hoe er een nieuw huis van waaibomenhout wordt opgetrokken. Thuis spelen we een potje Yahtzee, waar ik natuurlijk weer het onderspit moet delven. Rob komt met de lunch thuis en dan staan er gebakken eieren met Engelse muffins en worstjes op het menu. Voor de middag hebben we het plan naar Spartanburg te gaan.

Tangled Web logoEr zit ergens een winkeltje dat Tangled Web heet, waar ze strips en DnD boeken verkopen. Er staan verschillende mannen binnen en het is eerlijk gezegd onduidelijk wie de klanten zijn en wie de verkopers. Het zijn types zoals ‘Comic Book Guy’ uit The Simpsons, die diepgravende gesprekken staan te voeren over obscure strips en of ze nu wel of niet goed zijn. De verkoper is zeer gelukkig dat Rob er een boek koopt en bedankt ons uitgebreid.

Vanaf de stripwinkel rijden we naar Barnes & Noble voor een lekkere kop koffie en rijden dan verder naar de Spartan 16 voor een film. Nu de Oscars achter de rug zijn en No Country For Old Men is verkozen tot beste film, zijn we natuurlijk erg benieuwd of deze grote prijs terecht is. Voor een matinee prijs mogen we naar binnen en omdat we nog wat tijd over hebben spelen we eerst een schietspel op een videomachine in de lobby. We moeten op beren mikken en Rob is de enige die nog een schamele 25 punten verdient. Chrétien en ik komen niet verder dan 0 punten, dus we zullen nog een beetje moeten oefenen.

De filmposter van No Country For Old MenDe film begint tegen vier uur en is een heerlijk en spannend verhaal over een man die per ongeluk op een smak geld stuit en achtervolgd wordt door een meedogenloze seriemoordenaar die het geld terug wil. Het verhaal wordt met spanning en humor verteld en is zodoende erg vermakelijk.

Na de film gaan we eten bij Miyako, het sushi-restaurant in downtown Spartanburg. We bestellen edamame boontjes en daarna een aantal soorten sushi. We sluiten af met groene thee-ijs en Chrétien verrast ons door te trakteren.
Als we thuis zijn bedenken we wat we de rest van het weekend willen doen. De keuze is vrij snel gemaakt, want we zijn heel benieuwd hoe Charleston eruit ziet. Deze stad ligt aan de kust van South Carolina en we zullen dus een flink eind moeten rijden. We boeken alvast een hotelkamer in het North Charleston Inn en pakken wat spullen in, zodat we zaterdagmorgen vlot kunnen vertrekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s