Walnut Grove Plantation

De Walnut Grove Plantation.Van de woeste storm is zondag niets meer te zien en nadat we ’s morgens in de zon hebben gezeten in de achtertuin en wat isolatiemateriaal hebben gehaald bij Lowe’s rijden we een eindje naar Roebuck. Dit ligt ongeveer 15 mijl ten zuiden van Boiling Springs en hier ligt de Walnut Grove Plantation. Plantations vind je door heel het zuiden en zijn een overblijfsel van rijke kolonialen die een landgift hebben gekregen van de koning van Engeland.

Oorspronkelijk was de Walnut Grove Plantation 3000 acres groot, een onbeschrijflijk groot stuk land dus (12 km2). Het was eigendom van de Ier Charles Moore en zijn vrouw Mary, die hier vanaf 1765 woonden met hun 10 kinderen en een aantal slaven. Er werd van alles verbouwd maar alles was voor eigen gebruik. De slaven werden dus niet uitgebuit voor zo hoog mogelijke winsten.

In de keuken van de Plantation.Op het terrein vind je het ‘grote’ woonhuis (de manor), de keuken, een paar schuurtjes en opslagplaatsen voor oogst, een schooltje, een smidse en een replica van de artsenpraktijk van de jongste zoon van de familie Moore, die dokter was. De keuken was in een apart gebouw omdat er continue een vuur brandde. Brand was destijds de tweede doodsoorzaak voor vrouwen (na kinderen baren). Het keukengebouw is in de loop der jaren twee keer afgebrand, dus hun vrees was niet geheel ongegrond.

De Walnut Grove Plantation is in de jaren ’60 overgegaan naar een stichting en toen vanuit een vrij erbarmelijke staat gerestaureerd. Nu worden er dagelijks rondleidingen gegeven en kun je op eigen houtje een beetje rondsnuffelen en je wanen in de tijd van Gone With The Wind. Op de weg terug naar huis stoppen we voor een ijsje bij Bru’sters waar het al druk is vanwege het mooie weer en we eten later op de dag voor het eerst buiten in de tuin. Wie doet ons dat na op 16 maart?