Aanrijding in Moscou

Vlak voordat we naar de USA vertrokken zagen we in de bioscoop een trailer voor de film Aanrijding in Moscou. Wie wel eens in Gent komt weet dat tramlijn 4 naar Moscou rijdt, een wijk in deze stad. Moscou ligt in stadsdeel Ledeberg, en daar kijken we vanuit ons appartement precies tegenaan. We vonden het dus jammer dat we deze film moesten missen, vooral omdat hij is opgenomen in een voor ons erg bekend gebied.

Toen we afgelopen vrijdag in Gent aankwamen en langs de bioscoop liepen hebben we een programma meegenomen en wat schetst onze verbazing: Aanrijding in Moscou draait nog steeds vier keer per dag! Zodoende hebben we maandagavond, bij gebrek aan goede televisie, kaartjes gekocht voor deze film. En wij niet alleen, want de grote zaal waarin hij draaide zat flink vol.

Het verhaal is als volgt: Matty is een moeder van drie kinderen. Ze werkt bij De Post en woont op een klein flatje in de troosteloze hoogbouw die Ledeberg rijk is. Een kleine 6 maanden geleden heeft haar man Werner haar tijdelijk verlaten voor een van de studentes die hij tekenles geeft. De teleurgestelde Matty wacht braaf tot Werner over zijn midlifecrisis heen is en weer thuis komt. Als ze op een dag boodschappen doet rijdt Matty tegen de vrachtwagen van Johnny aan. Dat mondt uit in een fikse woordenwisseling, waarbij Matty’s opmerkingen een gevoelige snaar raken bij de meer dan 10 jaar jongere vrachtwagenchauffeur. Hij zoekt haar telefoonnummer op via het politierapport dat wordt opgesteld en al snel is hij kind aan huis. Het kost Matty veel moeite om zich over het leeftijdverschil heen te zetten en bovendien hebben ze beide de nodige deuken opgelopen in het leven. Werner kan zijn jaloezie niet onder stoelen of banken steken, waardoor Matty geen raad meer met de situatie weet.

Zoals we van de Belgen gewend zijn, is ook deze film een zeer warm portret van ‘echte’ mensen. In tegenstelling tot romantische komedies uit Hollywood heeft iedereen in deze film zijn gebreken en is niets zwart of wit. Echte liefde bloeit ook zonder dat daar overdadige weelde aan te pas hoeft te komen. Neem daarbij het charmante Gentse dialect dat in de film gesproken wordt en de voor ons zeer herkenbare lokaties en je hebt een zeer genietbaar avondje uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s