In Charleston

Op donderdag 17 april worden we aanmerkelijk uitgeruster wakker dan de dag ervoor. Dankzij de fleecedekens kon het geen kwaad dat het vannacht weer gevroren heeft. We frissen ons op, eten een ontbijtje en rijden terug naar het centrum van Charleston. Rob kent de weg al goed dus er gaat geen tijd verloren.

We lopen eerst een stuk over de overdekte markt in het hartje van het oude centrum. Hier worden ontelbare souvenirs verkocht aan de vele toeristen die hier dagelijks langs komen slenteren. Rob maakt er met behulp van zijn verjaardagscadeau (een soort zoek-om-een-hoek voor de camera) een paar foto’s van kraampjes bij kooplui die niet willen dat je er foto’s maakt. In de buurt van de markt strijken we neer bij TBonz, waar we met Chretien ook al eens gegeten hebben. We eten hier een heerlijke club sandwich met huisgemaakte chips, nog zo’n aparte Amerikaanse traditie. We zijn de grote drukte net voor en het zit er bomvol als we weer naar buiten gaan.

Weelderige woning in pittoresk CharlestonWe lopen door naar de zee en wandelen wat over de pier en het parkje dat er in de buurt ligt. Je kunt je hier heerlijk vergapen aan het zicht op passerende bootjes aan de ene kant, en miljonairswoningen aan de andere kant. Er zijn ergere plaatsen op de wereld!

We wandelen verder naar het Calhoun Mansion, het grootste huis in Charleston dat zo’n 2800 m2 groot is. Het heeft 35 kamers en heeft een rijke geschiedenis. Je kunt er een rondleiding volgen en dat terwijl het huis gewoon bewoond is! Het pand is gebouwd door een zekere meneer Williams, een koopman die tijdens de burgeroorlog een fortuin verdiend heeft. Het wordt gezegd dat Margaret Mitchell de figuur Rhett Butler op hem gebaseerd heeft. We bekijken eerst de fraaie tuin en halen dan kaartjes voor de rondleiding met gids.

In Calhoun MansionEen nogal nichterige vent neemt ons mee langs de onbeschrijflijke weelde in het huis. De eigenaar heeft gisteravond nog een dineetje gehouden en het huis staat vol met verse snijbloemen. Hij is bovendien een zeer bereisd man en hij heeft overal ter wereld kunstschatten vergaard die nu in het huis staan. Menig museum komt regelmatig bij hem bedelen of hij zijn schatten aan hen wil verkopen. De gids wijst ons nog speciaal op een aantal objecten in het huis die uit Nederland komen.

Van het huis kuieren we richting het centrum en strijken we neer in een pub voor een drankje. Het is vandaag al 27 graden dus een opfrissertje gaat er wel in! Terug in de parkeergarage halen we de auto op en zoeken we een supermarkt in de buurt van het RV park om wat boodschappen te halen voor het eten. Niet veel later staan we pannenkoeken met spek en appel te bakken, die we vervolgens buiten opeten met een lekker glaasje rode wijn erbij.

De mannen in ons gezelschap kunnen de aantrekkingskracht van het open vuur niet weerstaan en gaan hout verzamelen om in de vuurkorf te gooien. Rob heeft de vlammen al snel aan de gang en het droge hout brandt als een tierelier. We klappen de tuinstoelen uit en gaan nog lekker een uurtje rond het gezellig knetterende vuur zitten met een kop koffie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s