Chimney Rock

Chimney RockOp vrijdag heeft Rob een vrije dag genomen zodat we met z’n vieren naar het mooie Chimney Rock kunnen gaan. De zon schijnt uitbundig en omdat het zo’n 30 graden zal worden vandaag, nemen we flink wat water mee. We rijden door het mooie landschap en zien de bergen in de verte al opdoemen, lang voordat we bij Chimney Rock zijn. Het laatste stuk van de weg slingert door de bergen en is niet minder dan spectaculair. We parkeren de auto bij het Old Rock Cafe en lopen eerst door het kleine dorpje en langs de met gigantische keien bezaaide Rocky River. Het blijft adembenemend, ook als je hier voor de derde keer bent. Sinds ons vorige bezoek is de natuur flink uitgelopen waardoor het er toch weer anders uit ziet.

Bij een outdoor winkel koopt Rob een nieuwe korte broek en we lunchen in het Old Rock Cafe voordat we met de auto de flinke klim maken naar de parkeerplaats onder de rots waar Chimney Rock zijn naam aan te danken heeft. Het is geen overbodige luxe om met zonnebrandcreme te smeren voordat we de rots op gaan. We nemen voor het eerste stuk bovendien de lift zodat we onze energie sparen voor het zware stuk dat daarna nog volgt. De lift zoeft in 30 seconden 26 ‘verdiepingen’ omhoog en we stappen uit bij de rots waar de Amerikaanse vlag nog altijd trots wappert.

Deze interessante rots heet ‘Duivelskop’.Na de nodige foto’s beginnen we aan de heftige klim naar het wandelpad dat een stuk hoger ligt. Dit houdt in dat we zo’n 25 minuten kaarsrechte trappen op moeten lopen om daar te komen en we pauzeren geregeld om een slok water te nemen. Eenmaal boven is het genieten van het prachtige uitzicht en de mooie natuur. Het is rustig op deze hoogte en je komt niet veel mensen tegen. Het pad bestaat voor een deel uit aangelegde houten paden en voor de rest uit met keien bezaaide rots, zodat je redelijk wat moet klauteren.

Na enige tijd komen we bij de Hickory Nut Fall, een waterval die 120 meter omlaag klatert. Het is een schitterende plaats en tot ons genoegen hoeven we hier niet om te draaien zoals de vorige keer, maar kunnen we de weg vervolgen en langs de berg afdalen naar de parkeerplaats. Elke hoek die je omgaat biedt een nieuw mooi uitzicht, stuurt je langs een soort natuurlijke douche of door een zeer nauwe spleet in de rots waar niet iedereen tussen zal passen. Het is een avontuurlijke wandeling en aan het eind van de dag, na 5 uur klimmen en dalen, zijn we moe maar tevreden. We rijden nog niet direct terug naar huis maar drinken eerst iets bij een biker bar aan Lake Lure. Op de weg terug stoppen we in Spartanburg bij een Thais restaurant want niemand heeft veel zin om te koken na zo’n zware dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s