Boerenmarkt!?

De afgelopen dagen zijn er wat problemen geweest bij onze host DDS, dus is de blog een tijdje niet bereikbaar geweest. Gelukkig is alles weer opgelost en kan ik verslag doen van het afgelopen weekend. We hebben namelijk eindelijk iets kunnen doen waar we al een hele poos naar uit hebben gekeken: een bezoek aan de farmer’s market (boerenmarkt) van Spartanburg! Al sinds we hier net kwamen wonen hebben we van verschillende mensen gehoord over deze markt die tussen juni en oktober gehouden wordt bij het treinstation (!) van Spartanburg. We waren dus zeer benieuwd of we, net als in Gent en Eindhoven, voortaan in het weekend verse groenten en fruit op de markt konden kopen.

Op de boerenmarktZaterdagmorgen waren we voor 9.00 al op weg. De wegen waren nog uitgestorven en onze verwachtingen hooggespannen. Toen de TomTom ‘bestemming bereikt’ riep, zagen we een handvol kraampjes en parkeerden de auto, met het idee dat de rest van de markt in het station zou zijn. Maar… helaas. Het handjevol kraampjes was alles wat er stond. Acht stuks, om precies te zijn. Hiervan verkochten er vier bloemen en planten en één verkocht kaarsjes. De andere drie hadden enkele bieten of knollen en eentje verkocht aardbeien en perziken. Tja. Dat was dus niet helemaal wat we er van verwacht hadden. Enigszins teleurgesteld zijn we huiswaarts gekeerd en hebben we onze boodschappen maar gewoon bij Ingles gehaald.

Na het succes van Panera (de broodjeszaak) van vorige week, besluiten we om ook vandaag hier te gaan lunchen. Bovendien ligt tegenover Panera een bioscoop waar we nog niet geweest zijn, Carmike’s. Hier draait Indiana Jones en aangezien het verschroeiend heet is vandaag (37 graden midden in de zon, 33 graden in de schaduw), is het idee van een lange film kijken in een ruimte met airconditioning bijzonder aantrekkelijk. De film is precies wat je ervan kunt verwachten, maar ik zal geen details prijsgeven omdat ik weet dat een aantal mensen die deze blog lezen ook van plan zijn om naar Indiana Jones te gaan.

Als we van de koele bioscoop weer in de snikhete buitenlucht komen, besluiten we dat het perfect weer is voor een ijsje. Dat betekent een bezoekje aan Bruster’s bij ons om de hoek, waar we een heerlijke en reusachtige White Raspberry Truffle eten. ’s Avonds vermaken we ons met een televisiezender die we op proef hebben. De zender G4 zendt Japanse programma’s uit zoals Ninja Warrior en Unbeatable Banzuke, waar deelnemers fysiek loodzware trajecten moeten afleggen, voor niets meer dan de eer. Niet zelden haalt geen enkele deelnemer de finish, iets wat op westere televisie ondenkbaar zou zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s