Wat we missen

Sinds ik gisteren over bitterballen heb geschreven, heb ik ontzettend veel zin in een schoteltje met deze Hollandse lekkernij. Vreemd genoeg, want in Nederland at ik ze vrij zelden. Toch klinkt een bitterbal met een likje mosterd en een frikadel met een kneepje mayonaise me nu als een delicatesse in de oren.

Rob mist deze Gentse lekkernij.Ik heb eens nagedacht en er zijn nog wel meer dingen die we missen. Rob mist vooral de grote verscheidenheid in broodbeleg. Lekkere ganda- of serranoham, lomo of gerookte zalm… hier komen ze niet verder dan kip, kalkoen en gekookte ham voor op de boterham. Andere culinaire hapjes, zoals gevulde olijven, pakora’s, dolmades en de zoetpikante pepertjes waar we zo dol op zijn, zijn we ook nog niet tegengekomen.

Op het gebied van zoete lekkernijen missen we de Belgische chocolade en de verse warme wafels die je er op elke straathoek kunt kopen. Uit Nederland mis ik de stroopwafels, speculaas en ouderwetse peperkoek. Een zak drop zou op z’n tijd ook wel lekker zijn!

Muntdrop.Onze volgende Europese reis laat nog een tijdje op zich wachten. Tot die tijd kunnen we alleen dromen van een pizza bij Jerusalem, een echte Gentse stoverij, een flesje Framboise, een avondje tapas bij El Patio Andaluz, een durum bij Yunus, verrukkelijke sate bij Makan Makan, Indonesisch tafelen bij Bali of een gastronomisch maal in De Drie Biggetjes… mmm!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s