Een weekend vol kleine klusjes

Het was weer feest in Bern.Afgelopen vrijdag zijn we het weekend al vroeg (en goed!) begonnen. Rob wilde ook graag naar Oranje kijken en had zodoende vrijdagmiddag vrij genomen. Het was niet voor niks, want aan het eind van de middag zagen we ons legioen de Fransen met 4-1 van het veld spelen. Hoera! We tellen weer mee in Europa! In tegenstelling tot in Nederland werd hier niet druk toeterend rondgereden en met Nederlandse vlaggen gezwaaid, maar de pret was er niet minder om.

Op zaterdag zijn we, na de gebruikelijke boodschappen, op pad gegaan om een aantal dingen te zoeken. Rob wilde graag eens een kijkje nemen in een fotografiewinkel waarover hij gelezen had en ik was zelf nog steeds op zoek naar een fatsoenlijke doos om een aantal spullen naar Eindhoven te sturen. We besloten in diezelfde omgeving ook te lunchen bij het Indiase restaurant Five Spices, maar dit bleek wegens een renovatie uitgerekend deze zaterdag gesloten. Zodoende reden we naar het nabijgelegen Bangkok Thai, dat verrassend genoeg geen lunch had op zaterdag en New China ging pas om 15.00 uur open. Wat was dit nu?! Restaurants die gesloten zijn? Op zaterdag? In Amerika!? Uiteindelijk reden we dus maar door naar downtown Spartanburg en hebben bij het Monsoon Noodle House een lekker bordje Aziatisch besteld.

Op een afstand zijn ze leuk.‘ s Middags zijn we bij Wal-Mart een waterpistool gaan kopen. De eekhoorns en hun vraatzucht komen ons de keel uit en met een echte Super Soaker zullen we ze dat laten weten ook. Rob heeft zich enorm geamuseerd met het oefenen en uiteindelijk echt raken van een hongerige eekhoorn. We zullen eens zien of de koude douche de beesten op andere gedachten zal brengen.

Op zondag zijn we, na een ontbijtje van verse bosbessenpannenkoekjes, naar de stad gereden. Rob klaagt al een tijdje dat zijn schoenen hun beste tijd gehad hebben, dus we zullen eens zien of je in South Carolina ook aan veiligheidsschoenen kunt komen. Omdat het nog vroeg is, en de mall nog dicht, gaan we eerst naar een vroege voorstelling van Kung Fu Panda in de Spartan 16. Dit is een zeer fraai vormgegeven animatiefilm over een panda die ervan droomt om een kung fu held te zijn, maar wanneer hij de uitverkoren ‘Dragon Warrior’ blijkt te zijn om een gevreesde vijand te verslaan, blijkt hij toch wat probleempjes tegen te komen. We hebben de zaal nagenoeg voor ons alleen en spenderen een aangename anderhalf uur met panda Po en zijn kornuiten.

Schoenen kopen... verrassend moeilijk.Van de bioscoop is het maar een paar meter naar het winkelcentrum en dan begint de zoektocht naar nieuwe schoenen voor Rob. Hij heeft er geen zin in, maar blijven klagen heeft ook geen zin, dus het moet maar. Bij Dick’s vinden we alleen sportschoenen en de Footlocker en de Payless hebben ook niet wat we zoeken. Bij Sears vinden we iets aardigs maar Rob is niet volledig overtuigd van de juiste pasvorm, dus ook deze gaan terug in het rek. De verkoopster bij Footlocker vertelt ons dat we bij de iets verderop gelegen Academy waarschijnlijk wel veiligheidsschoenen kunnen vinden. We stappen dus maar weer in de auto en rijden naar deze enorme winkel toe, die werkelijk gigantisch is en vol staat met alles wat Amerikanen ‘sport’ en ‘buitenleven’ vinden. Dat betekent een grote verzameling (jacht)messen, geweren en kogels, pijlen maar gelukkig ook benodigdheden voor ‘echte’ sporten zoals vissen en golf. Ze hebben ook een grote verzameling schoenen, en ja, zelfs veiligheidsschoenen, maar dit zijn bijna allemaal hoge modellen. Het enige paar dat Rob kan vinden dat lekker zit, heeft een fabrieksfout en er is geen tweede paar in dezelfde maat. We hebben dan nog één optie en dat is de Safety Shoe Store, een winkel die alleen veiligheidsschoenen verkoopt maar een eindje verder ligt. We rijden er naar toe en komen er dan achter dat de winkel definitief zijn deuren gesloten heeft. Onverrichterzake gaan we terug naar Boiling Springs. De schoenen die Rob echt zou willen hebben zijn de schoenen die hij nu heeft, dus we zwengelen de computer aan en zoeken de schoenen van GriSport op. Ze blijken gemaakt en geleverd te worden door een bedrijf in Engeland en hoera! Je kunt ook online bestellen. Binnen enkele minuten is de bestelling geplaatst en we zullen zien hoe lang ze erover doen om van de UK naar de VS te komen. Eén ding is zeker: ondanks de verzendkosten zijn ze goedkoper dan hetzelfde paar dat we vorig jaar bij Yankee in Eindhoven hebben gekocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s