Benzine-drama

Toen we afgelopen zondag terugkwamen in Boiling Springs na onze korte vakantie, zagen we langs highway 9 een probleem dat we onlangs ook al eens hebben meegemaakt. Geen klanten bij de tankstations en plastic zakken om de benzinepompen. Wederom was er geen benzine meer te krijgen!

Omdat we niet veel benzine meer in de tank hadden zitten na onze lange Wanneer hebben we weer benzine?reis, zijn we maandagavond naar Wal-Mart gereden om te zien of ze daar nog iets hadden. We waren niet de enigen met dat idee, want we hebben maar liefst 45 minuten in de rij bij de pomp gestaan om te kunnen tanken! Bij alle twaalf pompen stonden zo’n 8 auto’s te wachten in de hoop nog een slokje in de tank te kunnen gooien.

Na de tropische stormen en orkanen die aan land zijn gekomen en daarbij het gebied met olieraffinaderijen geraakt hebben, is de productie van olie in dit land met zo’n 20% gedaald. Omdat South Carolina aan het eind van de pijpleidingen zit, ontstond hier de (ongegronde) vrees dat de benzine op zou gaan. Het gevolg was dat iedereen als een gek ging tanken, met als gevolg… dat de benzine op ging. Een self-fullfilling prophecy noemen ze dat.

Omdat berichten over het tekort aan benzine in de Carolina’s het nieuws haalden, ging men in andere staten ook snel tanken met dezelfde problemen tot gevolg. Daardoor is de belevering van tankstations in het zuidoosten problematisch en zitten we nog steeds met lege pompen. Het ziet er naar uit dat we dit weekend onze activiteit vlakbij huis moeten zoeken, want het is maar de vraag wanneer we weer normaal kunnen tanken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s