Alweer een ziekenhuisbezoek

Ik ben in mijn leven nooit vaak in ziekenhuizen geweest, maar sinds ik zwanger ben, ben ik bezig met een stevige inhaalrace. Vandaag moest ik een bezoek afleggen om te controleren of ik eventueel zwangerschapsdiabetes heb. Dit is een standaard controle in de tweede helft van de zwangerschap. Op de website www.kindjeopkomst.nl vond ik de volgende informatie over dit verschijnsel:

Kookboek voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes.“Doordat bepaalde zwangerschapshormonen insulineresistentie (weerstand tegen de werking van insuline) veroorzaken, treedt er tijdens de zwangerschap een verminderde glucosetolerantie op. Dat wil zeggen dat het systeem dat het glucosegehalte van het bloed regelt niet goed werkt en niet alle opgenomen glucose goed kan verwerken.”

Vanmorgen nam de zuster eerst weer mijn gebruikelijke waarden op (bloeddruk 125/75 en alweer een pond erbij sinds de vorige weegbeurt) waarna ik een soort Fanta te drinken kreeg waar de prik bijna vanaf is. Het was gelukkig minder zoet dan ik gedacht had. Met het drankje achter mijn kiezen moest ik een uurtje wachten in de wachtruimte, waarna mijn bloed gemeten werd. Hoera! Niks aan de hand en dus geen zwangerschapsdiabetes! Weer een stapje dichterbij de geboorte van de gezondste baby ooit (nog 92 dagen om precies te zijn)!

Eén gedachte over “Alweer een ziekenhuisbezoek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s