Wisseltruc

Rob had een tijdje geleden een handige wisseltruc bedacht om zonder kosten geld over te maken van onze rekening in Belgie naar onze rekening in Amerika. De kosten voor onze lease-auto voldeed hij met de Belgische creditcard en hij liet dit bedrag vervolgens in dollars terugstorten bij de Bank of America. Bij de eerste keer dat we dit deden, gingen op de afdeling Financien in de VS alarmbelletjes rinkelen. Het ging volgens hen om een wel heel groot bedrag. Rob had dit een maand of 9 geleden ook al aangekaart, maar toen maakten ze zich er niet zo druk om.

Onze nieuwe Pontiac Vibe.Het bleek dat Avis ons alle verzekeringen liet betalen terwijl Milliken, als zéér goede klant, een afspraak met hen heeft om de verzekeringen voor weinig geld af te kopen. Dit kwam door de wisseltruc aan het licht! Hoe Milliken dit met Avis verder heeft opgelost weten we niet, maar het gevolg was dat wij een nieuwe lease moesten tekenen voor een veel lager bedrag. Het gevolg kon zijn dat we daardoor een andere auto kregen.

Gisteren zijn we, zoals gevraagd, naar het Sears Automotive Center gereden in Greenville, waar Avis ook gevestigd is. Het was maar goed dat we onze auto helemaal leeggemaakt hadden en door de wasstraat hadden gehaald en bovendien de tank hadden volgegooid (nog steeds niet zo eenvoudig) want we zijn inderdaad in een andere auto thuisgekomen.

Interieur van de Vibe.De Pontiac G6 is omgezet in een Pontiac Vibe, geen hotrod maar, alsof Avis het weet, een familie-auto. Hoewel Rob het erg jammer vindt dat hij de 6-cilinder motor heeft moeten omruilen voor een 4-cilindermotor, heeft hij tot zijn genoegen op de snelweg ontdekt dat ook ons nieuwe karretje moeiteloos met 90 mijl per uur kan rondscheuren. We moeten weer even wennen aan de andere plaats van alle knopjes en we kunnen merken dat het wat meer een ‘vrouwenauto’ is. De stuurbekrachtiging staat zeer goed ingesteld en je kunt de auto met één vinger besturen en laten draaien op een dubbeltje. Dat is met name met parkeren erg handig. Als de baby er straks is, zullen we aan deze auto meer hebben dan aan de G6. Bovendien is het met een grote buik een stuk makkelijker in- en uitstappen in onze nieuwe auto, die met recht ‘nieuw’ genoemd mag worden omdat er nog maar 965 mijl op de kilometerteller stond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s