Nu al kerst?

Omdat Sinterklaas in de VS niet bestaat, worden de winkeliers niet gehinderd door dit kinderfeest bij het aankleden van hun etalages. Het gevolg is dat we al enige weken overal kerstmis zien. In winkels staan groots opgetuigde bomen te fonkelen en schallen de kerstliedjes uit de luidsprekers. In het winkelcentrum is een standplaats voor de kerstman opgericht, waar de beste man dagelijks met honderden kindjes op de foto gaat (en geloof het of niet, maar ouders staan hier urenlang in de rij om hun kroost even bij de kerstman op schoot te mogen zetten).

Een mooi kerstcadeautje!De reclames op televisie proberen allemaal een warm kerstgevoel bij ons over te brengen en alles is verdacht rood, groen en goud. In de tuinen van buren en elders beginnen de eerste kerstgroepen al weer op te duiken en aanstaand weekend gaat de officiele kerstlichtjesroute in dierenpark Hollywild ook weer van start. Je kunt bijna nergens komen of een of ander goed doel staat een beroep te doen op je genereuze gevoelens in deze donkere tijden. Diezelfde goede doelen stoppen om de haverklap een aankondiging in je brievenbus dat ze houdbare artikelen bij je thuis komen ophalen ten behoeve van de minderbedeelden. Het is nu al bijna niet meer op te brengen en we verwachten dat het in de komende weken niet veel beter zal worden.

Normaal gezien ergeren we ons dood aan de veel te vroege kerst en alle commerciele onzin die er mee gepaard gaat. Maar dit jaar kan kerst wat ons betreft niet vroeg genoeg komen. Tenslotte verwachten we rond die tijd ons eigen ‘cadeautje’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s