Daniel Stowe Botanical Garden

Een vestiging van Kohl’sDe zaterdag van het Paasweekend hebben we besteed aan wat winkelen. Het warenhuis Kohl’s hadden we nog niet eerder bezocht en ze hebben een aantrekkelijke paasuitverkoop. In de winkel lachen de vele koopjes ons toe. Rob heeft een nieuwe spijkerbroek nodig, dus we hebben zelfs een heus doel. Een rondje shoppen levert 2 spijkerbroeken op, een trui, een topje, 2 korte broeken, theedoeken en wat ondergoed en dat alles samen kost ons 80 euro.

Na de vele meters winkelwandelen gaat een lunch er wel in en deze nuttigen we bij Schlotzsky’s Deli, een broodjesketen. We kiezen allebei voor een broodje tonijn, dat volgens het boekjes Eat This, Not That dat we onlangs gekocht, een van de gezondere keuzes is in het Amerikaanse fastfood-gamma. Hierna rijden we naar huis en besteden de middag aan wat tuinieren en genieten van onze tuinstoelen, met een boekje en een verfrissend drankje. Het is een warme dag, zo’n 24 graden alweer.

In de Daniel Stowe Botanical GardenZondag is het Pasen, maar daar is niet zo heel veel van te merken. De supermarkt is gewoon open en we stoppen hier even om te tanken, voordat we naar Belmont in North Carolina rijden. Hier ligt de Daniel Stowe Botanical Garden, een schitterend aangelegde en onderhouden botanische tuin. Zoals de naam doet vermoeden is dit bedacht en gefinancieerd door meneer Stowe en zijn vrouw, die in 1989 het plan opvatten om een botanische tuin aan te leggen.

Het park is zeer mooi aangelegd en staat vol met fonteintjes. Ook hebben alle tuinen een thema, bijvoorbeeld een kleur of vorm. Er staat al veel in bloei (bijvoorbeeld tulpen!) maar ik kan me voorstellen dat het er hier over een maand heel anders uitziet. Dan zijn ook veel bomen en struiken helemaal uitgelopen en zijn alle knoppen open. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat we hier nog eens terug komen dit jaar… Voorlopig staan de foto’s van dit bezoek op de gebruikelijke plaats. Het uitgebreide repertoire van een Eastern Kingbird (koningstiran) die in de tuin zat te zingen kun je hieronder alvast beluisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s