Zoek de zon op

Vrijdag is niet zo maar een vrijdag, maar Goede Vrijdag, en in ons geval betekent dat dat Rob een dag vrij heeft. Het is erg zonnig en mooi en het zal zo’n 24 graden worden, dus een prima dag om een buitenactiviteit op te zoeken. We beginnen echter met een half karretje boodschappen, aangezien we op woensdagmiddag weer vertrekken richting Belgie en dus niet zo veel nodig hebben.

Rond 11.00 rijden we naar Barnes & Noble en daar komen we Robs collega Steven tegen met zijn vrouw en zoon. Zij zijn hier een weekje op vakantie aansluitend op een week werk van Steven. We blijven nog een aardig tijdje babbelen en we geven hen wat tips voor bezienswaardigheden in de buurt. Ze hebben al flink geshopt sinds ze zijn gearriveerd want de prijzen zijn ongelooflijk laag en door de gunstige dollarkoers en de eeuwigdurende uitverkoop kun je voor een handjevol euro’s een hele nieuwe garderode aanschaffen.

Het prieel in de Hatcher GardenIn de loop van de middag rijden we naar de Hatcher Garden & Woodland Preserve. Dit is een botanische tuin die een beetje verstopt ligt tussen twee snelwegen. Het was vroeger de achtertuin van een echtpaar dat graag tuinierde en belangstelling had voor flora en fauna. Ze wilden graag een openbare tuin aanleggen waar alle mensen uit Spartanburg van harte welkom waren. Van het stuk rode klei dat volstond met onkruid en rotzooi hebben ze door de jaren heen een fraaie tuin gemaakt, en ze hebben zelfs aangrenzende percelen gekocht om te kunnen uitbreiden.

Dankzij meneer en mevrouw Hatcher kunnen wij op deze mooie vrijdag lekker rondwandelen in het parkje. Er zijn een paar watervalletjes en nu de lente echt begonnen is, word je omgeven door nieuw blad en jonge bloempjes. Rob heeft zijn macrolens meegenomen en heeft volop foto’s gemaakt, die je natuurlijk op Flickr kunt bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s