Een bijzondere paasgedachte

een alternatieve PaasgedachteAfgelopen weekend was het Pasen, het christelijke feest dat de herrijzenis van Jezus viert. Ook in Amerika wordt dit gevierd, met chocoladeeieren, missen in de kerk en een heleboel poespas. Maar Amerika zou Amerika niet zijn als ze niet ook van Pasen iets geks zouden maken.

In San Francisco wordt elk jaar tijdens Pasen de ‘Hunky Jesus Competition’ georganiseerd. San Francisco staat bekend als de homo-hoofdstad van de VS en de organisatie van deze verkiezing ligt dan ook in handen van homovereniging Sisters of Perpetual Indulgence (vrij vertaald: de Zusters van de Eeuwige Overgave).

Het doel van deze verkiezing is vrij simpel: wie wordt verkozen tot de meest sexy Jezus? De deelnemers komen over het algemeen in weinig verhullende kleding ten tonele. Sommige kandidaten maken er iets leuks van en komen als zombie-Jesus of surfer-Jezus.

Het is vast niet nodig om te vermelden dat de katholieken elk jaar hun beklag doen over wat zij ‘een bijzonder smakeloze vertoning’ vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s