Van Charlotte naar Gadsden

Op pad met de RV!Op dinsdag 15 april is iedereen al op tijd wakker. Ik kan het stokbrood al vroeg in de oven schuiven en na een eenvoudig ontbijtje kan alle bagage de auto in. Bij Ingles nemen we nog wat muffins mee om iets achter de hand te hebben voor het geval lunchen vanwege het reizen te tijdrovend is. We rijden vandaag eerst naar Charlotte in North Carolina om de RV op te halen. Het is nog een flinke trip: we rijden rond 8.45 aan en hoewel we slechts enkele korte stops maken zijn we net voor de middag bij Thomas RV Rentals. De familie Thomas is lekker chaotisch maar vriendelijk en het duurt een uurtje voor ze alle spullen bij elkaar hebben verzameld.

Het is dus al 13.00 als we echt aan onze reis beginnen! We hebben vandaag nog zo’n 140 mijl (224 km) voor de boeg. We stoppen onderweg nog bij een Wal-Mart om wat boodschappen in te slaan, maar deze winkel verkoopt heel veel behalve… eten. Met het idee dat we dit in Gadsden wel kunnen halen rijden we verder.

Het Congaree National Park laat zich niet zo makkelijk vinden maar om 16.00 uur rijden we er dan toch eindelijk binnen. zoals gebruikelijk sluit men hier om 17.00 de poort, dus snel handelen is geboden. Bij het visitors center vertellen ze ons  waar we in het park gratis mogen overnachten. Er zijn echter nagenoeg geen faciliteiten dus het wordt een beetje een primitieve bedoening.

We rammelen inmiddels van de honger, dus vragen we aan een medewerker waar de dichtstbijzijnde winkel is. Dit is een pietepeuterig zaakje bij een pompstation in het plaatsje Gadsden zelf. Met handen en voeten halen mam en pap hier een In Congaree National Parkkilo diepgevroren gehakt, spaghetti, een pot saus, een ui en een blik doperwten. Hier maken we uiteindelijk toch een smakelijke pot pasta van!

Na het eten besluiten we rond 19.00 uur nog een wandeling door het park te maken. We volgen de niet al te lange Bluff trail maar zonder het te merken lopen we halverwege de Boardwalk trail op. Dit fantastische wandelpad is volledig op houten palen en loopt kilometers lang boven het moerasland. Het is een indrukwekkend pad vol schilderachtige uitzichten. Op den duur valt de duisternis in en lopen we met de zaklamp naar het bezoekerscentrum. Van hieruit kunnen we de verharde weg volgen tot we terug bij de RV zijn. Ook dit is nog een aardig stukje, maar we hebben onze koffie toch in ieder geval verdiend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s