Attack of the killer tomatoes

Veilig, of niet?Zoetjesaan beginnen de tomaten uit het assortiment van de supermarkten te verdwijnen. Ook restaurants halen de tomaten van hun menu. De reden hiervoor is dat er tomaten met salmonella in omloop zijn en dat niemand weet om welke tomaten het precies gaat.

Sinds april zijn er honderden mensen ziek geworden door de salmonella Saintpaul variant. Deze werd het eerst aangetroffen in New Mexico, maar inmiddels zijn er al in 17 verschillende staten gevallen van zieken bekend. En Amerika zou Amerika niet zijn als er geen massale paniek uitbrak.

Van de staten die ‘veilig’ verklaard zijn, is South Carolina er eentje. Desondanks hoor je hier en daar paniekerige opmerkingen of je wel of geen tomaten moet eten. Dat de bron van de salmonella-tomaten nog altijd niet bekend is, maakt het er natuurlijk niet veel beter op.

Het beste wat je volgens mij kunt doen, is even lezen wat je beter wel en niet kunt kopen. Alleen het eten van rauwe pruim-, roma- en vleestomaten kan tot voedselvergiftiging leiden en dan alleen in de aangewezen staten. Een handjevol kerstomaatjes in je salade kan helemaal geen kwaad. Sterker nog, als je zwanger bent wordt het sterk aangeraden bijna alle dagen salade en saladegroenten te eten. Ik laat me dus mooi niet onnodig gek maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s