Olympisch Turn Gala

Nastia Liukin in actie.In augustus hebben we met veel plezier naar de Olympische Spelen in Peking gekeken. Het is een van de weinige keren dat je turnen op televisie ziet en we zien het allebei graag. De Amerikanen waren zoals vanouds goed vertegenwoordigd en hebben toen ook de nodige medailles behaald. Het Olympisch Turn-team uit de VS is na terugkeer in het thuisland op tournee gegaan om iedereen de gelegenheid te geven deze sportsterren van dichtbij in actie te zien.

Vanavond, zaterdag 18 oktober, streek het turncircus neer in het Bi-Lo Center in Greenville. Rob en ik hadden bij de eerste aankondiging van dit evenement al kaartjes gekocht omdat we dit zeker niet wilden missen. We vroegen ons af of alle grote sterren inderdaad aanwezig zouden zijn en daarin zijn we zeker niet teleurgesteld. Het voltallige bronzen all-round team van de heren en de gouden dames Nastia Liukin en Shawn Johnson waren allemaal aanwezig en werden flink in het zonnetje gezet.

In een wervelende show vol muziek en show tuimelden de turners over de vloer, evenwichtsbalk, ringen, rekstok, paard en ongelijke leggers. Het zag er, zoals je van de Amerikanen mag verwachten, erg gelikt uit allemaal. Elke sprong werd door het publiek met veel gejuich ontvangen. In de zaal zaten veel jonge meisjes die zelf aan turnen doen en hun grote helden zagen ‘optreden’ en als bonus de gespierde torso’s van de heren in vol ornaat voorbij zagen komen.

De show bevatte ook de nodige live muziek, en wel van het nieuwe meisjesgroepje KMS en reeds gevestigde ster Jordan Pruitt. Deze muziek was vernuftig verwoven met de show van de turners zodat de zangeressen voldoende geplugd werden bij hun potentiele doelgroep. Ja mensen, zo gaat het in dit land: er wordt geen gelegenheid overgeslagen om een product aan de man te brengen.

Foto’s maken was lastig in het duister zonder flits, maar we hebben wel een aantal filmpjes kunnen maken die op ons YouTube kanaal te bekijken zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s