Childbirth class en controle: Baby Hanssen, week 31

Deze dagen draait het veelal om baby, want gisteravond (dinsdag) was onze tweede informatiebijeenkomst onder leiding van Dr. Susan Barrow in het Piedmont en vanmorgen was er een controle bij een nieuwe dokter. De weg naar het Regional Hospital kunnen we inmiddels wel dromen.

De tweede childbirth class was wederom erg nuttig en informatief. Zoals Dr. Barrow zelf benadrukt vertelt ze over alles wat er kan gebeuren, wat dus niet automatisch inhoudt dat alles wat ze vertelt jou ook zal overkomen. Het is maar dat je de informatie hebt en dus weet wat er te gebeuren staat als je in die situatie terecht komt.

Baby Hanssen, week 31.Gisteren heeft ze uitgebreid verteld over keizersnedes en om welke redenen je deze kunt krijgen. Voor het geval dat dit je overkomt, heeft ze uitvoerig stilgestaan bij wat er dan gebeurt. Ze heeft hierbij veel aandacht geschonken aan de rol van de partners, wat ze kunnen en mogen doen tijdens het hele proces en de waarschuwing dat bevallende vrouwen zich nogal wispelturig kunnen gedragen, dus dat ze daarop voorbereid moeten zijn.

We hebben gisteren ook stilgestaan bij de verschillende vormen van medicatie die je ter beschikking staan, in welke fase van de bevalling je daarvoor kunt kiezen en wat de gevolgen zijn voor de rest van het proces. Dr. Barrow vertelt vlotjes en met vaart en hoewel ze 2 uur lang informatie over je uitstort, gaat de tijd toch snel om.

Vanmorgen heb ik Rob naar zijn werk gebracht en ben daarna doorgereden naar het Piedmont voor een controle. De dames van de Administratie weten inmiddels al goed wie ik ben en aangezien ik nog even moest wachten heb ik even met ze staan babbelen. Bij het lab worden mijn waarden gemeten: bloeddruk 132/70, hemoglobine van 12.8 en een gewichtstoename van 2.6 pond. Het is druk vandaag en ik moet dus even op de dokter wachten.

Dr. Adrienne Ellis blijkt een hartelijke en spontane vrouw te zijn, heel prettig in de omgang. Ze is blij om te zien dat ik een lijstje met vragen bij me heb, omdat veel vrouwen al hun vragen vergeten zodra ze binnenkomen. Ze meet eerst mijn baarmoeder die nu 31cm is (precies op schema!) en luistert naar de mooie hartslag van ons zoontje. Ze is heel tevreden met al mijn waarden en beantwoordt met plezier mijn vragen. Rob is er vandaag niet bij want hij heeft de hele dag een belangrijke meeting. Ook de volgende afspraak zal hij spijtig genoeg moeten missen, want dan is hij in Europa.

One thought on “Childbirth class en controle: Baby Hanssen, week 31”

 1. Jee, wat wordt er veel aandacht besteed aan alles wat met zwangerschap en bevallen te maken heeft. Goed hoor. Kan me voorstellen dat dat wel wat gerust stelt… of niet : )?
  Zo te lezen gaat het allemaal goed! En wat een mooie foto’s!
  Tot snel!

  -x-
  Moniek

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s