Kookclub

Kalfsvlees... een zeldzaamheid in South Carolina.Op zaterdagmiddag ben ik bezig met de voorbereidingen voor onze eerste ‘kookclub’. Dit wordt georganiseerd door Wally en zijn vrouw Conny, waar Rob op woensdagavond ook altijd Dungeons & Dragons gaat spelen. Het thema voor vanavond is Italiaans en iedereen die komt neemt zodoende een Italiaans gerecht mee. Rob heeft aangeboden om iets met kalfsvlees te doen.

Welnu, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In Nederland of Belgie kun je op elke straathoek wel kalfsvlees kopen, maar dat ligt hier dus helemaal anders. In de wijde omtrek kunnen we uiteindelijk alleen bij de supergespecialiseerde Fresh Market 10 minilapjes kalfsvlees vinden. Daar zullen we het mee moeten doen!

Als we bij Wally binnenkomen (die overigens in een schitterend, groot huis aan een meer woont), is al snel duidelijk dat we met echte kookgekken te maken hebben. Alle boeken die je ziet zijn kookboeken en terwijl Wally zonder veel moeite calzones in elkaar staat te draaien, is Conny bezig met delicate crostini’s. Ze hebben een groot kookeiland in de keuken en eindeloos veel potjes met kruiden. Kortom, een plaats waar ik me heel snel thuis voel.

The Golden Compass - bluray versie.Eén voor één beginnen de andere gasten binnen te druppelen: Le, Hao, Sharon en Marcel, en Cristina en Eduardo. Al snel staat de tafel vol met heerlijke (zij het over het algemeen vrij calorierijke) schalen vol eten en het mag duidelijk zijn dat niemand met honger van tafel gaat. De avond is een groot succes!

Na een portie tiramisu kruipen we met z’n allen op de bank om naar The Golden Compass te kijken. In huize Scrivens bezit men een grote HD tv en een BluRay speler, dus dat betekent haarscherp beeld en geluid. Dit is de eerste keer dat we zien hoe mooi hoge definitie-televisie kan zijn. Aan het eind van de avond worden er restjes onder de gasten verdeeld en gaat iedereen met een flinke schaal eten terug naar huis. Morgen hoeven we alvast niet te koken.

ps: vandaag bereikte de temperatuur rond 17.30 40 graden Celsius… in de schaduw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s