Hotdogs

Een 'chilidog'.Niet al te lang geleden is vlakbij huis een restaurantje geopend dat Ricky’s Express heet. Men verkoopt hier de klassieker ‘hotdogs’ in al zijn variaties. Om de lokale economie eens te steunen in deze barre dagen, zijn we vanavond een hotdog gaan eten.

Zoals te verwachten is het een lekkere vettige tent, die alleen schoon is omdat hij pas geopend is. Het interieur is geinspireerd op de rock ‘n’ roll van de jaren ’50 en op de muren staan wandschilderingen van mensen die lijken op Elvis Presley en Marilyn Monroe. Het grappige aan dit alles is nog wel dat dit soort eten altijd geassocieerd wordt met topsport. Erg vreemd als je bedenkt dat je hier niet bijzonder gezond of fit van zult worden.

Het menu van Ricky’s Express liet niet bijzonder veel te raden over. Je kon er kiezen uit een hotdog, twee hotdogs, vier hotdogs (gezinsmenu), een hele grote hotdog of een hele kleine (voor de kindjes) of al het voorgaande in de chili-cheese-uitvoering (nog ongezonder!). Wij hebben ieder een extra lange hotdog gegeten, met mosterd, uitjes en chili. Natuurlijk, het is een vette bek, maar heel af en toe tussendoor toch stiekem ook wel eens lekker.

In het tijdsbestek van 20 minuten (de tijd dat we binnen waren), zijn alle klanten al weer vervangen door nieuwe. Ik denk dat we hier dus met recht kunnen spreken van ‘fast food’.

2 gedachten over “Hotdogs”

Reacties zijn gesloten.