Herfst in Asheville

Op televisie zagen we een kaart van Amerika waarop werd aangegeven waar de herfst op dit moment op z’n mooist is. Niet geheel verrassend zitten ons deel van South Carolina en de bergen in North Carolina op dit moment op hun piek. Een ideaal moment om op jacht te gaan naar herfstplaatjes.

Fraaie herfst op Biltmore.We hadden al snel voorgenomen om nog eens naar het Biltmore Estate in Asheville te gaan. De jaarkaarten die we van mijn ouders cadeau hebben gehad kwamen weer goed van pas, aangezien toegangskaartjes voor dit imposante landgoed meer dan 50 dollar per stuk kosten. De benzineprijzen zijn de afgelopen weken gedaald van bijna 5 dollar per gallon naar $2.36, dus daar hoefden we het ook niet voor te laten. Tegen half twaalf stonden we zondag voor het enorme huis, omringd door alle kleuren die je in de herfst maar kunt tegenkomen, inclusief een strakke blauwe lucht. Hoewel het ’s morgens nog wat koel aanvoelde, werd het in de loop van de dag 22 graden en warm genoeg om zonder jas rond te wandelen.

Ook deze keer waren de tuinen weer compleet anders dan bij ons vorige bezoek. De tuinarchitecten die Biltmore ingericht hebben, waren in ieder geval goed op de hoogte van de seizoenen en welke bomen en planten dan bloeien. In de bloementuinen vinden we deze keer alle schakeringen van de kleur paars, van zacht en teer tot diep en intens. Fotograaf Rob heeft zijn hart kunnen ophalen en heeft alle pracht en praal fraai vastgelegd. Hij heeft het hoogtepunt van de herfst nog net kunnen knippen voordat hij naar Europa vertrekt; als hij twee weken later terugkomt, ligt het meeste van al dat moois waarschijnlijk op de grond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s