W.

Met nog een week te gaan tot de presidentsverkiezingen zijn we afgelopen weekend gaan kijken naar een film over iemand die de afgelopen tijd erg op de achtergrond is geraakt: George W. Bush. Door de heftige strijd tussen Obama en McCain zou je bijna vergeten dat het land momenteel onder zijn bewind staat. Zo stilletjes als het nu rondom de 43ste president van de USA is, dat is de afgelopen 8 jaar zeker niet altijd zo geweest.

Regisseur Oliver Stone opent zijn film over de huidige president met een ontgroeningsritueel op universiteit Yale, waar we direct zien dat Bush Jr. goed raad weet met alcohol. Zijn verslaving domineert zijn studentenjaren en het is ontstellend om te zien hoe iemand die zo weinig presteert uiteindelijk in het Witte Huis verzeild raakt. Hoewel politiek in deze film zeker niet geschuwd wordt, draait het veelal om het verhaal rond een jongeman die naar goedkeuring zoekt van zijn vader. Wat hij ook doet, Bush Sr. lijkt nooit echt trots op zijn zoon te zijn. Dit leidt ertoe dat George W. tot het uiterste gaat om zijn vader te evenaren en liefst te overtroeven.

Dat deze ‘strijd’ tot zeer discutabele beslissingen heeft geleid mag bij iedereen bekend zijn. Hoewel hij het naar alle waarschijnlijkheid allemaal goed bedoelde, zal Bush Jr. de geschiedenis in gaan als een van de belabberdste presidenten die het land ooit gezien heeft. Of de film, die simpelweg ‘W.’ heet, in Nederland en Belgie de bioscopen haalt is nog maar de vraag. Belangstellenden kunnen hieronder wel alvast naar de trailer kijken.

Eén gedachte over “W.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s